​​

Israëlreis 2020

[Door het grote enthousiasme is de reis inmiddels volgeboekt.]

Met elkaar op reis naar Israël. Dat is niet iets wat je zomaar doet. Israël is geen land waar je zomaar als toerist naartoe gaat. Je bent pelgrim, je komt ten diepste thuis als je naar Israël gaat. 'Jeruzalem, dat ik bemin, wij treden uwe poorten in.' Alleen dat vooruitzicht mag ons al blij stemmen.

De bedoeling is dat we een 8-daagse reis hebben van D.V. 27 april 2020 tot en met 4 mei 2020. In deze week zit wat ruimte voor vrije tijd, maar ook zullen we de belangrijkste Bijbelse plaatsen bezoeken. Ook zeer bijzondere plaatsen uit de latere geschiedenis van het land en volk Israël zullen we bezoeken, zoals Massada en Yad Vashem. We hopen op de plekken waar we naartoe gaan iets te mogen ervaren van Gods grootheid en hoe bijzonder God ook Zijn sporen getrokken heeft in onze geschiedenis. In het bijzonder met Israël.

De reissom zal plusminus 1500 euro pp zijn. 20% van dat bedrag moet bij de boeking betaald worden, de rest mag tot 6 weken voor de reis betaald worden. Het programma is hiernaast bijgevoegd. Als u dat leest kunt u al een beetje enthousiast worden. Een enkel programmaonderdeel kan nog wijzigen. Bijvoorbeeld dat we nog zoeken of we de eerste nacht ook op een wijnboerderij kunnen doorbrengen.

De reisorganisatie waar we de reis mee plannen is Israel Idoed reizen. Voor meer informatie over hen kunt u hun site bezoeken: https://www.israelidoedreizen.nl/

Inmiddels is de reis dus volgeboekt. U kunt bij interesse altijd nog een mail sturen, maar het is onwaarschijnlijk dat er nog plek beschikbaar komt. Op D.V. 25 april 2019 hopen we een avond te hebben met definitieve informatie over het programma van de reis. Volgend seizoen hopen we ter voorbereiding vier avonden te houden. Op deze avonden zullen we liederen instuderen en alvast informatie krijgen over de plekken die we hopen te bezoeken in Israel. De data zijn onder voorbehoud, maar het is fijn om ze alvast te noteren:

- Woensdag 20 november 2019: Massada en de Dode Zee

- Woensdag 29 januari 2020: Galilea, Kapernaum en Beit Shean

- Woensdag 4 maart 2020: De recente geschiedenis van Israël (Shoa/Holocaust en het land Israël)

- Woensdag 1 april 2020: Jeruzalem, stad van God

Het belooft een zeer bijzondere reis te worden en we zien er naar uit!

Ds. Christiaan Baan (dominee@kerkvannieuwpoort.nl) en organist Joost van Belzen

Meer informatie

Downloads

Voorlopig reisprogramma
donderdag 02 juli 2020 - Openbaring 3:12
Als jullie volhouden, zullen jullie belangrijk zijn in Gods nieuwe wereld. Zo belangrijk als een zuil in Gods tempel, een zuil die nooit verdwijnen zal. Jullie zullen mijn nieuwe naam dragen, en de naam van God, en de naam van Gods stad. De stad van God is het nieuwe Jeruzalem. Dat nieuwe Jeruzalem zal vanuit de hemel naar de aarde komen. -- Openbaring 3:12