​​

Kerk-app

Onze gemeente heeft een kerk-app waarmee we de onderlinge verbondenheid willen stimuleren en ook eenvoudiger met u te kunnen communiceren. 
De bedoeling is dat iedereen zijn/haar adresgegevens, naam en een foto er op zet, zodat u elkaar altijd eenvoudig een kaartje kunt sturen. Mensen die u minder goed kent, alleen van gezicht of naam, kunt u dan ook opzoeken. U kunt in de app een groep aanmaken voor bijvoorbeeld een groeigroep of een andere groep uit de kerk.  Er is ook een betaalfunctie voor de collecte beschikbaar, waardoor digitaal geven veilig en eenvoudig is. Op de tijdlijn kunt u zelf bemoedigingen of berichten plaatsen en op elkaar reageren. De kerkenraad zal hier ook eventueel actuele dingen plaatsen. De app is geen vervanging van de Zaaier, maar een aanvulling om juist ook in deze tijd op elkaar betrokken te blijven. We hopen dat u en jij hem installeert op uw telefoon en dat het tot zegen en opbouw van de gemeente mag zijn.


(De app is namelijk alleen voor mensen die ingeschreven staan in onze gemeente. Zo ontstaat een veilige omgeving waar we elkaar kunnen bemoedigen en informeren.)


Korte toelichting per functie:

Onderaan in de app vindt u vijf functies:

Mijn kerk: Uiterst links staat ‘mijn kerk’. Daar vindt u de tijdlijn van de kerk waar u in de verschillende groepen berichten kunt delen. Er is één groep waar we allemaal in delen: ‘Hervormde gemeente Nieuwpoort’. Dit is een tijdlijn waar u bemoedigingen kunt delen en op elkaar kunt reageren door op het bericht te klikken waar u op wilt reageren en dan iets er onder te typen. Op deze tijdlijn zal de kerkenraad ook belangrijke dingen delen bijvoorbeeld als er een dienst uitvalt of andere zaken. Naast deze ‘hoofdgroep’ kunt u bij andere groepen aansluiten of een nieuwe groep aanmaken. Dit helpt om als groeigroep of commissie snel te kunnen communiceren. Bovenin kunt u kiezen voor ‘Mijn kerk’ waarin alle berichten uit alle groepen waar u bij aangesloten bent onder elkaar komen te staan of alleen de berichten van een bepaalde groep te kiezen.

Agenda: In de agenda staan alle activiteiten van de kerk overzichtelijk onder elkaar. U hoeft niets te missen. Mist u iets, dan kunt u het eenvoudig toevoegen.

Geven: U kunt een saldo opwaarderen. Eigenlijk is dit hetzelfde als kerkbonnen kopen. Het voordeel is dat er door dit systeem maar één keer transactiekosten worden berekend. U kunt dan gemakkelijk bepalen aan welke collecte u hoeveel wilt geven vanuit uw saldo.
Klik hier voor de uitleg hoe dit werkt.
Ook wanneer u geen app heeft, kunt u toch geven via hetzelfde platform (bijvoorbeeld als gast, als u op deze link klikt komt u in dezelfde omgeving als op de app en kunt u uw gift geven.

Gemeente: Hier vindt u al de gemeenteleden die de app gebruiken. We hopen dat zoveel mogelijk gemeenteleden hier in komen. Hier kunt u zoeken op naam en zien wat bijvoorbeeld iemands adres is om diegene een kaartje te sturen. En heeft u een kaartje ontvangen, maar weet u niet zo goed welk gezicht bij welke naam hoort? Zoek het eenvoudig op in de app.

Profiel: Meest rechts onderin vindt u uw profiel. Het zou mooi zijn als u dit zo volledig mogelijk invult en een herkenbare foto van uzelf er bij voegt. Op die manier helpt u de app zo goed mogelijk te functioneren.

De kerk app die wij gebruiken is gemaakt door Donkey Mobile.

zondag 26 mei 2024 - Johannes 15:12-13
Ik geef jullie deze regel: Houd van elkaar, net zoals ik van jullie houd. Het grootste bewijs van liefde is dat iemand wil sterven voor zijn vrienden. -- Johannes 15:12-13