​​

Kerst

Kerst is het geboortefeest van Jezus Christus. Onze jaartelling is begonnen bij deze geboorte. Jezus werd geboren in een stal in Bethlehem. Engelen kondigden zijn geboorte aan bij de herders die niet ver daarvandaan in het veld waren. Een ster wijst de weg aan wijze mannen uit het Oosten die Hem eer komen bewijzen.

Dit pasgeboren Kind is niet zomaar een kind. Hij is de Zoon van God. In Jezus komt God zelf naar de aarde. Dat Jezus geboren zou worden is al veel langer daarvoor beloofd. Toen God aarde en hemel, zon, maan en sterren, dieren, bloemen en mensen schiep, maakte Hij als kroon op de schepping de mens. God maakte hen naar Zijn evenbeeld en gaf hen opdracht voor de schepping te zorgen. Adam en Eva hadden een innige relatie met God en kregen het paradijs als plek om te leven. Adam en Eva waren ongehoorzaam aan God en moesten daarom het paradijs verlaten. De mens was gevallen en met de zonde kwamen allerlei ellende, ziekte en de dood in de wereld. De mooie, innige relatie die de mensen met God hadden was verstoord.

Toch liet God het daar niet bij. Er was geen hopeloze situatie ontstaan. God heeft een verlossingsplan en beloofde dat er een mens zou komen, die de relatie tussen God en mensen zou herstellen. Die belofte werd door de eeuwen heen door anderen, profeten, herhaald.

Met Kerst begint God met de daadwerkelijke uitvoering van Zijn verlossingsplan. De Verlosser, Gods Zoon, komt als een baby op de aarde. God doet wat Hij belooft. Daarmee is Kerst niet alleen een geboortefeest, maar ook een feest van hoop!
‘God werd mens’. Met die drie woorden kun je Kerst samenvatten.

 

Meer informatie

zondag 23 februari 2020 - Hebreeen 10:19-22
Vrienden, we kunnen vol vertrouwen de ware heilige tent van God binnengaan. Jezus heeft dat voor ons mogelijk gemaakt met zijn bloed. Door zijn dood maakte hij voor ons de weg vrij. Daardoor kunnen wij nu bij God komen. Want Jezus is onze hogepriester in de hemel. Laten we dus naar God toe gaan, vol vertrouwen in hem, en met een groot geloof. Want dankzij het offer dat Christus gebracht heeft, is al het kwaad uit ons hart verdwenen. En bij onze doop is ons lichaam helemaal rein geworden. -- Hebreeen 10:19-22